fredag den 29. oktober 2010

Opskrift søges - Honningkagehjerter

Jeg kunne rigtig godt tænke mig, at prøve at bage honningkagehjerte til jul, men har ladet mig fortælle at dejen skal stå i ca 4uger, så jeg skal jo snart til at i gang hvis jeg gerne vil have dem lavet til dec.
Men er der nogle af jer der ligger inde med en rigtig god opskrift?

8 kommentarer:

  1. Hejsa :-)

    Nu har jeg prøvet at google mig frem, på flere forskellige søgekriterier, og på trods af, at jeg nok har kigget på de første 30 opskrifter, er der ingen af dem som kræver så lang tids forberedelse.

    Så kan desværre ikke hjælpe :-(

    SvarSlet
  2. Hej Bella,
    Theresa Maria Jessing har en opskrift i hendes 'jule bogen'. Men kan ikke lige huske hvordan forberedelsen er...
    Smil fra Pia (fra mm)

    SvarSlet
  3. June: Nej jeg kunne heller ikke finde en desværre.

    Pia: Ja men den bog har jeg desværre ikke og synes det er lidt meget at købe bogen for en opskrift.

    SvarSlet
  4. Måske de har bogen på biblioteket? Så kan du jo bare betale for en kopi af siden ;-)

    SvarSlet
  5. Hej Bella

    Jeg var på samme søgning sidste år og endte med at skrive en opskrift ud fra turistkontoret i eller i nærheden af Christiansfeldt - har den ikke lige ved hånden. På baggrund deraf fik jeg startet en dej af mel og honning, som skulle hvile godt og længe i køleskabet.

    Jeg nåede aldrig til den igen, og den står stadig fint tildækket i fadeburet. Den er stenhård - og har været det fra dag 1 - og krydderierne skulle ikke i før ved 2. runde, så jeg troede lidt, at den var tabt. I år er jeg dog blevet klogere.

    I gamle dage var det ikke unormalt at have fordejen liggende fra år til år - og i øvrigt at overføre lidt dej som med surdej, selvom det normale til "sæsonen" nok nærmere er fra august til jul. Og 4 uger er fin tid. Jeg har læst om det flere forskellige steder men bedst hos Camilla Plum: http://www.fuglebjerggaard.dk/C.%20artikler%202004/honningkage.htm

    Nu ærgrer det mig bare, at min fordej er lavet med hvedemel, men det forhindrer jo ikke et nyt forsøg med rugmel i år. Så bliver der lejlighed til at sammenligne de to slags.

    God fornøjelse - fra en anden, der har taget springet fra lejlighed i København til hus i Malmö og elsker det.

    Pernille

    SvarSlet
  6. June: Jo måske det var en mulighed.

    Pernille: Den opskrift vil jeg straks se nærmere på - og jeg håber du vil skrive igen når du har afprøvet din dej :)

    SvarSlet
  7. Hej Bella

    Jeg kan sige at fordejen (som er den der gerne må stå en måned) i Theresas version består af 1 kg honning og 1 kilo mel. Og vil gerne anbefale bogen, der indeholder rigtig mange andre fine opskrifter og ideer :)
    God fornøjelse!

    Katrine

    SvarSlet
  8. Jeg ved Camilla Plum har sådan en opskrift. Mon ikke den er med i hendes julebog (som jeg ikke har, jeg gætter bare). Mon ikke bogen kan lånes på biblioteket og ellers ligger bogen jo allevegne så man lige kan bladre den igennem og se efter.

    Selv laver jeg honningkager efter en lynhurtig opskrift men det er en helt anden historie.

    God bagelyst.

    SvarSlet

Skriv endeligt en kommentar - jeg venter spændt på at høre hvad du har på hjertet!

Related Posts with Thumbnails