lørdag den 24. marts 2012

En sandkasse in the making

Her har vi været tidligt oppe. Vi er nemlig ved at lave sandkasse.

Vejret bliver dejligt i dag og det gælder om at nyde det.


Hav en god dag derude!


Published with Blogger-droid v2.0.4

onsdag den 14. marts 2012

Verdens bedste brød - my way!

Så er jeg også hoppet med på bølgen og fået lavet verdens bedste brød.
Beklager den dårlige billedekvalitet. Det er taget med min mobil i dårligt lys.
Den oprindelige opskrift er ikke min, men jeg har lavet nogle tilføjelser og samlet det hele så andre kan prøve opskriften af.


Ingredienser:
625 g mel, (halv durum, halv hvidhvede)
5 dl (0,5 l) vand,
2 tsk. salt,
gær på størrelse med en ært (ja, så lidt skal du bruge)
Sesamkerner
Havregryn

Fremgangsmåde:
Hæld vandet i en stor skål, og rør gærklumpen ud i vandet ved at "nuldre" den imellem to fingre. Tilsæt saltet og melet. Bland det hele sammen med håndtaget af en grydeske, eller brug fingrene. Det skal ikke æltes fint, kun lige indtil melet er vådt.
Lad dejen hæve i 12 timer ved normal stuetemperatur. Afhængigt af temperaturen kan det også være 10 eller 14 timer. Men 12 plejer at lykkes.
Den lange hævetid gør, at gæret og enzymerne i melet får tid til at virke i melet. Det erstatter æltningen og trækker de naturlige sukkerstoffer ud af melet. Når det er let, luftigt og boblende, er det færdighævet.

DEJEN VIL FREMSTÅ UFÆRDIG OG MEGET KLÆBRIG – DET ER MED VEJLE!

Hæld dejen ud på et bord så forsigtigt, at du punkterer så få luftbobler som muligt.
Smør et fad med lidt olie og drys mel på. Kom dejkuglen op i fadet. Dæk evt til med lidt plastikfilm. Lad den hæve i to timer mere.
Brødet får en sprød skorpe, god højde og meget luftighed, fordi det bliver bagt i en gryde inde i ovnen. Dampen, der fanges inde i gryden, gør, at skorpen er længere om at blive hård, hvilket giver brødet længere tid at hæve i.
Kom en gryde med låg (gerne støbejern) på 3-5 liter ind i en 250 grader varm ovn. Lad gryden blive godt varm. Helst en halv time eller mere i ovnen, som i forvejen skal være varm.
Når dejen er færdig, og gryden er varm, så tag den ud af ovnen og dæk bunden med havregryn og/eller sesamfrø.
Held derefter dejen over i gryden, kom låget på og sæt den i ovnen.
Bag først brødet i 30 minutter ved 250 grader med låget på. Tag låget af og lad det bage i 12-15 minutter mere. Brødet skal være noget mere mørkt, når det er færdigt, end man er vant til med almindeligt franskbrød.
Tag det ud af gryden og lad det køle af. Gerne på en rist, eller med bunden i vejret.
Det er vigtigt at lade det køle i mindst 20 minutter inden servering. Ellers er brødet klistret og smager ufærdigt.
Hvis det småknaser, når det står og køler af, ved man, at det har fået præcist nok.

fredag den 9. marts 2012

Wallstickers

Jeg har længe haft en stor tom væg inde i min stue, som jeg ikke helt viste hvad jeg skulle gøre med.
Men nu har vi været ude og købe en Wallsticker fra Ferm Living, samt en sættekasse i plexiglas fra Neon Living.


Nu mangler vi bare, at finde nogle ting som rigtig betyder noget for os og sætte dem ind i sættekassen - men alt tager jo tid.

torsdag den 8. marts 2012

Er du til krukker?

Foråret er lige om hjørnet og det kribler i fingrene for at komme ud i haven og få lidt jord under neglene.
Så da solen endelig tillod det og den varmede bare lidt, valgte jeg at benytte muligheden for at tage alle mine krukker ud af skuret for at tælle hvor mange jeg har, samt hvilke.


Jeg er  helt vild med krukker og elsker den mulighed de giver i vores have.
Jeg kan godt lide at man med krukker kan plante alt fra krydderurter, til blomster og træer - alt sammen i krukker man kan flytte rundt med efter som de forskellige blomstre eller som humøret ændre sig.

Elsker du også krukker eller er du mere til bede?

onsdag den 7. marts 2012

Forårs idé der kan laves sammen med børn

Min søn elsker at være med i køkkenet og så elsker han krydderurter.
Vi har et højbed, hvor der hele vinteren har vokset persille, som han har gået og spist af.

Så jeg tænkte at han da skulle have sit eget karse bed inde i vindueskarmen indtil vi igen kan så ude i haven.
Sådan gør du:
1) Find noget vandtæt at så karsen i. (det kan evt være en brugt cremefraiche bøtte)
2) Put noget vat i bunden (evt vatrondeller)
3) Gennemvæd vattet
4) Drys karsefrø ud over vattet
5) Dryp lidt vand over dem igen

Vand gerne hver 2. - 3. dag. Og efter 2-4 dage har du karse, som børnene kan være med til at klippe af og få på deres pålæg.

Dette er en idé alle børn kan være med til og selv for travle forældre kan der tid til det og for dem med mindre grønne fingre lover jeg at du også kan holde karsen i live!

tirsdag den 6. marts 2012

Plads til en ekstra

Jeg kender et sted under gaderne og nok et sted man kun ser hvis man kender det - og det gør jeg!
En meget lille genbrugsbutik, hvor tingene er så billige, at det næsten er pinligt.

Se for eksempel denne stol, som jeg netop har købt til bare 20kr.
Kender du også et sted, hvor du altid finder noget godt til gode priser?

Design og interaktion i hverdagen

Jeg elsker at gå rundt i byerne og se hvordan helt almindelige folk udsmykker byen til det bedre.
Og nu er det offentlige også begyndt at udvikle den kreative og deltagende by - jeg synes det er fantastisk!



Hvordan har du det med, at der kommer mere og mere design og interaktion i hverdagen?

Se hvad jeg kan!

Jeg kan IGEN udgive indlæg.

Puha hvor har det holdt hårdt, men jeg har forgæves forsøgt at udgive indlæg i jeg ved ikke hvor længe.
Jeg har godt kunne skrive dem, men istedetfor at blive udgivet, blev de bare gemt. SÅ nu har jeg en masse indlæg som lige skal redigeres lidt så tiderne giver mening og så er de klar til at blive udgivet.
Related Posts with Thumbnails